FAQ items aan het laden...

Psychische begeleiding? Als je door het (online) bos de bomen niet meer ziet

De realiteit heeft voor velen hard toegeslagen. We moeten ons leven anders organiseren, mogen niet meer op stap gaan, hebben weinig sociaal contact, zijn bang voor onze naasten en onszelf om besmet te raken met het COVID-19 virus. Psychische begeleiding is meer dan ooit nodig, maar dat kan momenteel alleen online. Veel zorgverleners stellen alles in het werk om hun business om te schakelen naar online begeleiding. Maar hoe vind je als patiënt de zorgverlener die het beste bij jou past? Heeft je huidige zorgverlener wel voldoende ervaring met online begeleiding? En hoe werkt dat dan? Is dat wel veilig? Hoe zie je door het online bos de bomen nog?

Een online groepspraktijk werkt met veilige platformen, heeft voldoende ervaring en knowhow in huis om online te werken en bovendien kunnen ze onderling doorverwijzen naar elkaar.

Groepspraktijk Groeistof werkt sinds 2019 online en investeerde in een veilig platform, zodat de vertrouwelijkheid gegarandeerd blijft. In deze online groepspraktijk werken 13 ervaren zorgverleners nauw samen om de hoognodige psychische begeleiding te kunnen garanderen. Ze stellen momenteel alles in het werk om nog beter te kunnen ingaan op de vragen van hun cliënten. Er worden regelmatig teamvergaderingen gehouden, waarbij wordt bekeken welke noden het meest actueel zijn en hoe daarop kan ingespeeld worden. Eén van de initiatieven die uit dergelijk overleg is voortgevloeid is een online permanentie. Dit betekent dat je op verschillende momenten gratis terecht kan op hun website om al een eerste gesprek te voeren. Afhankelijk van de nood die je op dat moment hebt, word je in contact gebracht met de specifieke zorgverlener die het beste bij jou past. Deze permanentie start vanaf 30 maart 2020 en zal doorlopen zolang deze Corona-crisis aanhoudt.

GRATIS PERMANENTIE

Actie loopt tot het einde van de Corona crisis

Je kan Joke bellen
Van maandag tot vrijdag
van 10:00 – 12:00
van 14:00 tot 18:00
Op het nummer: (+32) 014/ 54 08 20

GRATIS TRAJECT

Actie loopt van 30/3/20 tot 14/4/20
1) Via aanmeldingsformulier
2) De coach zal je bellen en maakt met jou een afspraak.
3) Bestaande uit 2 sessies : sessie 1 + opdrachten , sessie 2
4) Evaluatie

GRATIS WEBINARS

Actie loopt van 13/4/20 tot 19/4/20

Elke dag zullen er 2 coaches zich voorstellen
– Wie ze zijn
– Wat ze doen
– Welke resultaten je kan verwachten
– Ook enkele tips & tricks